Zuidam Poire Wiliam 70cl

  • Binnenlands gedistilleerd
  • Likeuren
  • Nederland
  • 70 cl
  • 28%
  • Peren en verfijnde cognac smaak.

Zuidam Poire William Zuidam Poire William gemaakt op basis van de Eud de Vie de Poir William. Deze wordt gestookt van gergiste Wiliams peren en vervolgens op eikenhout gelagerd om verder te ontwikkelen.

Geschiedenis:

Zuidam is opgericht in 1975 door Fred van Zuidam in Baarle-Nassau, waar het tevens nog steeds is gevestigd. Voordat Fred van Zuidam begonnen is met zijn bedrijf, werkte hij zon 20 jaar bij De Kuijper in Schiedam.

Eenmaal gestopt bij De Kuijper kocht hij een klein stukje grond waar hij een destilleerderij op bouwde van 300m2. Dat zorgde ervoor dat hij een kleine productielijn kon beginnen.

Fred van Zuidam vond het een uitdaging om een eigen bedrijf te beginnen en hij had dan ook de vrijheid om producten te maken waarvan hij dacht dat ze goed zouden zijn.

Het begin was moeilijk voor Fred van Schiedam, hij heeft er ongeveer 10 jaar over gedaan om zijn reputatie goed op te bouwen. Het idee om de producten te verpakken en te verzenden is afkomstig van zijn vrouw.

Na verloop van tijd was te merken dat Zuidam aan het groeien was. De omzet steeg, er kwamen meer aanvragen van consumenten en retailers en er kwam meer interesse vanuit de media.

In 1989 breidde Zuidam uit met 600m2 en een extra productie lijn erbij. Vooral in die tijd, was het een grote prestatie om zon destilleerderij op te bouwen.


Heden:

Inmiddels hebben zijn zoons Patrick en Gilbert het bedrijf overgenomen, en is Fred van Zuidam zelf met pensioen. Patrick focust zich op de distilleerderij en de productie, en Gilbert focust zich op de consumenten.

Tegenwoordig heeft Zuidam zich uitgebreid tot een destilleerderij van 3600m2.
In die destilleerderij staan 4 grote koperen alambieken, 1000 eikenhouten vaten en hebben ze 5 productielijnen: whisky, genever, gin, likeur en rum.

Zuidam levert momenteel aan zon 26 verschillende landen hun producten.


Leuk om te weten:

Zuidam besteed veel aandacht aan het uiterlijk van een product. Zo wordt elk product met de hand geetiketteerd en zit er bijvoorbeeld een lintje en een lakzegel om een genever flesje.

€ 18,99 Winkelwagen

Verder winkelen

Verder winkelen

Zuidam Poire Wiliam 70cl

Alternatief

Laatste bekeken