Barbadillo PX 75cl. NIET VOORRADIG!

  • Port Sherry Vermouth
  • Sherry
  • Spanje
Na 20 jaar in Mexico te zijn verbleven keerde Don Benigno Barbadillo terug naar Sanlcar. In 1821 begon hij samen met Don Manuel Lio pez Barbadillo een carriere in de wijnhandel. Ze kochten de Bodega del Toro, een schitterend complex van Andalusische architectuur.
Sherry komt uit het zuiden van Spanje uit de buurt van de Atlantische Oceaan. Rond de plaats Jerez werd hier al 3000 jaar geleden wijn verbouwd. Rond de zevende eeuw ontstond de sherry zoals wij die inmiddels kennen. Echter, de Engelsen maakten de sherry pas bekend buiten Spanje. De naam is hieraan ontleend. Namelijk sherry is de Engelse uitspraak van Jerez. Sherry is uniek om een aantal redenen. Allereerst het klimaat rond Jerez. Dit bestaat uit 300 dagen zon per jaar, maar ook regen in het voorjaar en de herfst. Een warme en droge noordenwind en koele vochtige zuidenwind die zorgt voor een soort natuurlijke irrigatie. Daardoor ontstaat een gematigd klimaat dat, ondanks de ligging in het warme zuiden van Spanje, zeer geschikt is voor wijnbouw. Ook de bodem is uniek. Deze bestaat uit sedimenten (kalk!) van een prehistorische zee. Deze kleiachtige bodem werkt als een soort spons waarin vocht opgeslagen kan worden waardoor de druivenstokken langdurige droogte kunnen overleven. Dat geeft tevens een aparte smaak aan de druif. Tenslotte is de productie sterk gereguleerd. Om een constante kwaliteit te behouden worden wijnen van verschillende jaren uit verschillende vaten met elkaar gemengd. Deze moeten minstens drie jaar rijpen.Voor zoete sherry wordt gebruik gemaakt van sherry van de Pedro Ximinez druif. Kortweg ook PX genoemd. Deze stroperige wijnen zijn zeer donker van kleur en hebben een licht aroma van rozijnen.

Don Benigno Barbadillo was een vooruitziend man, de huidige standaard waaronder Barbadillo tegenwoordig werkt is opgezet door Don Benigno.
Onder zijn bewind werd Barbadillo het eerste manzanilla- exporterende bedrijf naar Engeland en Amerika.
Het bedrijf floreerde en werd overgedragen van generatie op generatie. In 1954 werd het bekend als Antonio Baradillo S.A.. Nu, bijna 200 jaar later, is het bedrijf nog steeds voor 100% in handen van de Familie Barbadillo.
De Bodegas liggen op diverse plekken in Sanlucar de Barrameda, rond het kasteel Castillo de San Diego, en bedekken meer dan 73.000 m² met een capaciteit van 30 miljoen liter (= 60.000 vaten) wat het de grootste Bodega van de regio maakt.

Krachtige, mahoniekleurige wijn met een evenwichtige diepe zoete smaak. Geweldig bij desserts, chocolade en pittige kaas. La Cilla Pedro Ximez Sherry is de 35 jaar oude variant van PX, met een aroma en een smaak van rozijnen.
 
€ 12,99 Winkelwagen

Verder winkelen

Verder winkelen

Barbadillo PX 75cl. NIET VOORRADIG!

Alternatief

Laatste bekeken