Winkelwagen

Assortiment

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Verder winkelen

Montagny 1er Cru

Soort: Wijnen
Type: Witte wijnen
Land: Frankrijk
Streek: Bourgogne
Inhoud 75 cl
Alc% 13%
Geur Intense aroma's van elegant fruit, acacia, kamperfoelie.
Smaak Speels, verleidelijk, en rijk aan kruidige smaken.
Druif Chardonnay.
Serveertip Luxe vissoorten.

De Appellation d'origine contrŰlee (AOC) Montagny mag worden gebruikt voor witte wijn met Chardonnay als de belangrijkste druivensoort, en worden vaak gefermenteerd of gerijpt in eiken vaten om diepte en complexiteit toe te voegen. Montagny produceert alleen witte wijnen. De Montagny benaming werd in 1936 geïntroduceerd en beslaat de gemeenten Montagny-les-Buxy, Jully-les-Buxy, Buxy en Saint-Vallerin.

€ 16,99

Montagny 1er Cru  • Reuter Dusemund Riesling Trocken

    Waar men vroeger nog alleen maar dacht bij Moezelwijnen aan zoet en goedkoop……Iedereen kent het nog wel, zelf meegemaakt of van verhalen. In de 70er jaren van de vorige eeuw stond er bij iedere verjaardag wel een goedkope fles Moezel op tafel. Literflessen met een goedkope doordraai schroefdop. Hoe anders is het tegenwoordig. Ook in de Moezel maakt men wijnen van een hoog kwaliteitsniveau. Zoals deze Reuter Dusemund Riesling Trocken. Een droge wijn van het huis Dusemund. Typisch Riesling, heerlijk droog en ook nog betaalbaar!

    Meer informatie

  • Kuhlman Platz Pinot Blanc

    De wijngaarden liggen in het hart van het Grand Cru gedeelte van de Elzas, verspreid over bekende dorpen als: Ribeauvillť, Hunawihr, en Riquewihr. De aanplant van druivenrassen bestaat uit: Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Muscat, Pinot Gris, Gewurztraminer, Pinot Blanc. Het grootste deel van de opbrengst is afkomstig van telers. Zij bewerken in totaal 200 hectare. De gemiddelde jaarlijkse productie in hectoliters bedraagt 2 miljoen flessen. De gigantische investering in kelderapparatuur maakt het mogelijk om de wijnen in de beste omstandigheden te laten rijpen en op te voeden.

    Meer informatie