Winkelwagen

Assortiment

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Verder winkelen

Aberdeen Angus Chardonnay

Soort: Wijnen
Type: Witte wijnen
Land: Argentinie
Streek: Mendoza
Inhoud 75cl.
Alc% 13%
Geur Banaan, appel en ananas.
Smaak Licht romig en zacht met fijne vanilletonen.
Druif Chardonnay.
Serveertip Vis, pastagerechten, lichte kaassoorten en kip.

Het wijnhuis werd in 1873 opgericht door Joodse immigrant Don Sami Flichman, een inwoner van Lodz, Polen. Na aankomst in Buenos Aires ging hij naar Mendoza. In 1910 werd het landgoed omgedoopt tot Finca Flichman (finca is een Spaans woord voor een grote boerderij of landhuis). De gronden in Barrancas (Spaans voor "ravijnen") zijn bezaaid met caleidoscopische reeks van gekleurde stenen. Er is hier geen dreiging van phylloxera, dus men hoeft zich weinig zorgen te maken over deze schimmel, en ook zeer weinig ander ongedierte. De Flichman wijnen zijn nu wereldwijd beschikbaar (zelfs in Lodz!) En ze worden heel zeer goed beoordeeld!

€ 6,99

Aberdeen Angus Chardonnay  • Reuter Dusemund Riesling Trocken

    Waar men vroeger nog alleen maar dacht bij Moezelwijnen aan zoet en goedkoop……Iedereen kent het nog wel, zelf meegemaakt of van verhalen. In de 70er jaren van de vorige eeuw stond er bij iedere verjaardag wel een goedkope fles Moezel op tafel. Literflessen met een goedkope doordraai schroefdop. Hoe anders is het tegenwoordig. Ook in de Moezel maakt men wijnen van een hoog kwaliteitsniveau. Zoals deze Reuter Dusemund Riesling Trocken. Een droge wijn van het huis Dusemund. Typisch Riesling, heerlijk droog en ook nog betaalbaar!

    Meer informatie

  • Kuhlman Platz Pinot Blanc

    De wijngaarden liggen in het hart van het Grand Cru gedeelte van de Elzas, verspreid over bekende dorpen als: Ribeauvillť, Hunawihr, en Riquewihr. De aanplant van druivenrassen bestaat uit: Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Muscat, Pinot Gris, Gewurztraminer, Pinot Blanc. Het grootste deel van de opbrengst is afkomstig van telers. Zij bewerken in totaal 200 hectare. De gemiddelde jaarlijkse productie in hectoliters bedraagt 2 miljoen flessen. De gigantische investering in kelderapparatuur maakt het mogelijk om de wijnen in de beste omstandigheden te laten rijpen en op te voeden.

    Meer informatie