Winkelwagen

Assortiment

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Verder winkelen

Heritage Merlot

Soort: Wijnen
Type: Rode wijnen
Land: Chili
Streek: Central Valley
Inhoud 75 cl
Alc% 13%
Geur Zacht donker fruit.
Smaak Rijp en romig.
Druif Merlot.
Serveertip Lichte gerechten en om zo te genieten.

Nog steeds een favoriet wereldwijd, deze zachte-geweven, fruitige rode is zeer eenvoudig om te drinken, vriendelijke en veelzijdig. Deze belangrijke Bordeaux druif vond zijn weg naar Chili in het midden van de 19e eeuw, maar was hier niet echt populair tot in de vroege jaren van 1990. "Chileense Merlot", zoals het bekend werd, had een unieke kruidige, groene-peperige eigenschap die later werd ontdekt, en te wijten was aan een verstekeling in de wijngaard. Tegenwoordig wordt Merlot in bijna ieder deel van Chili verbouwd, en resulteert in wijnen die variŽren van fruitig en vriendelijk, tot stevig en krachtig, afhankelijk waar het wordt geplant.

€ 5,99

Heritage Merlot  • Reuter Dusemund Riesling Trocken

    Waar men vroeger nog alleen maar dacht bij Moezelwijnen aan zoet en goedkoop……Iedereen kent het nog wel, zelf meegemaakt of van verhalen. In de 70er jaren van de vorige eeuw stond er bij iedere verjaardag wel een goedkope fles Moezel op tafel. Literflessen met een goedkope doordraai schroefdop. Hoe anders is het tegenwoordig. Ook in de Moezel maakt men wijnen van een hoog kwaliteitsniveau. Zoals deze Reuter Dusemund Riesling Trocken. Een droge wijn van het huis Dusemund. Typisch Riesling, heerlijk droog en ook nog betaalbaar!

    Meer informatie

  • Kuhlman Platz Pinot Blanc

    De wijngaarden liggen in het hart van het Grand Cru gedeelte van de Elzas, verspreid over bekende dorpen als: Ribeauvillť, Hunawihr, en Riquewihr. De aanplant van druivenrassen bestaat uit: Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Muscat, Pinot Gris, Gewurztraminer, Pinot Blanc. Het grootste deel van de opbrengst is afkomstig van telers. Zij bewerken in totaal 200 hectare. De gemiddelde jaarlijkse productie in hectoliters bedraagt 2 miljoen flessen. De gigantische investering in kelderapparatuur maakt het mogelijk om de wijnen in de beste omstandigheden te laten rijpen en op te voeden.

    Meer informatie