Winkelwagen

Assortiment

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

The Famous Grouse

famous_grouse_whisky_webshop_001The Famous Grouse is een bekend Schots whiskymerk en is het best verkochte merk whisky in Schotland. Het wordt gemaakt door de Edrington Group, die ook andere merken whisky maakt. In 1860 begon William Gloag, de toenmalige eigenaar, met het distilleren van whisky. In 1896 werd het bedrijf overgenomen door zijn zoon Matthew. Die begon in 1897 met het brouwen van de whisky die we nu kennen als The Famous Grouse.


Geschiedenis


The Famous Grouse is ontstaan aan het einde van de 19e eeuw in Perth AustraliŽ. Matthew Gloag werkte in zijn familiebedrijf waar groenten en wijn verkocht werden. Er bleek vraag te zijn naar een "huismerk" blended whisky en hij besloot hier wat mee te doen. Zodoende ontstond het merk Grouse, genoemd naar de nationale jachtvogel, het Schots sneeuwhoen. De eerste fles Famous Grouse werd in 1896 geproduceerd. De dochter van Matthew, Philippa Gloag, heeft het ontwerp gemaakt van het logo, namelijk een tekening van een Schots sneeuwhoen.

In eerste instantie heette de whisky: "The Grouse Brand", maar na een paar jaar werd deze blend zo immens populair dat de naam "Famous" er aan toe werd gevoegd en ontstond de naam The Famous Grouse. In 1971 werd deze blend overgenomen door Highland Distillers en het zusterbedrijfje Robertson & Baxters leverde al heel lang de single malt whisky's voor deze blend. In 1979 verkocht The Famous Grouse ongeveer 1 miljoen flessen en een jaar later in 1980 was het Schotland’s meest verkochte blended whisky.  Tot op de dag van vandaag staan ze hoog genoteerd in de wereld ranglijst.

Matthew was strikt in de selectie van de ingrediŽnten van zijn whisky. Alleen de allerbeste ingrediŽnten (whisky's welke al jarenlang in eiken vaten gerust hadden) kwamen terecht in zijn blend. Na het blenden werd de whisky 6 maanden extra op vaten gelegd, zodat er een zachtere blend ontstond, veel zachter en "eleganter" dan de meeste andere blends. Dit proces wordt ook wel "marriage" genoemd, het huwen ofwel samensmelten van de verschillende whisky's in een zeer mooie blend. Er vinden bijna 6.000 kwaliteitscontroles plaats voordat een fles Famous Grouse verkocht wordt.

The Famous Grouse werd langzaam de drank van de vele sporters die naar Schotland kwamen om te jagen en vissen, al dan niet achter de meute. Zodoende heeft deze whisky de status gekregen van een avontuurlijke drank en is dat nog steeds het imago wat uitgestraald wordt.


The Master Blender

Het blenden wordt gedaan door de Master Blender. John Ramsay is de Master Blender voor The Edrington Group (o.a. Highland Distillers) hij is verantwoordelijk voor de kwaliteit en continuïteit van The Famous Grouse Blended Whisky. Dagelijks controleert hij samples van verschillende whisky distilleerderijen op hun kwaliteit en of hij de samples kan gebruiken. Naast de Famous Grouse is Ramsay verantwoordelijk voor blends als Cutty Sark, Black Bottle, Langs, Dunhill (Amerikaanse markt), Lancelot (Koreaanse markt) en vele andere producten.

Voor de whisky worden alleen de beste malts gebruikt, waarvan de bekendste The Macallan en Highland Park zijn. Deze worden gezien als de top 5 van totaal meer dan 100 malt whisky's. De eikenhouten vaten die ze gebruiken, worden allemaal met de hand gemaakt. Deze vaten worden "geseasoned" met Oloroso-sherry uit AndalusiŽ (Spanje) en geven de specifieke en herkenbare smaak mee aan The Famous Grouse.

 

Klik Hier voor ons online aanbod van The Famous Grouse.

 

xxx met korting kopen?

Regelmatig hebben wij aanbiedingen op ons whisky assortiment wilt u als eerste weten wat onze laatste aanbiedingen zijn? schrijf u dan in voor onze 2 wekelijkse nieuwsbrief. Ook versturen wij zo nu en

dan kortingscodes en coupons waarmee u extra voordelig kunt winkelen bij Mijnslijter.nl

 

Inschrijven nieuwsbrief