Winkelwagen

Assortiment

WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Licor 43

Licor43_001Het ontstaan van Licor 43 begint ruim 2.000 jaar geleden. In de stad Cartagena, toen genaamd Carthago Nova, Carthago Nova was een belangrijke haven van het Romeinse Rijk. Vanaf hier werden specerijen, zilver en olijfolie verhandeld naar het hele rijk.

Liquor Mirabilis

Volgens de legende kwamen de Romeinen hier in aanraking met een gouden elixir, gemaakt van 43 geheime ingrediŽnten. Vanwege de impact van deze ‘Liquor Mirabilis’ besloot de Romeinse bezetter de drank te verbieden, maar het volk bleef er in het geheim van genieten. Geruchten over dit (gouden elixer) verspreidde zich snel en het onvermijdelijke gebeurde; Liquor Mirabilis won de harten van de Romeinse elite en binnen de kortste keren werd het naar andere mediterrane steden geŽxporteerd.

Op de fles staat de tekst ‘Fama Volat’, wat staat voor ‘Het gerucht heeft vleugels’. Een echo uit een rijk verleden.

Eeuwenoude elixer van gouden kwaliteit.

Licor 43 wordt bereid volgens een uiterst goed bewaard familierecept dat is geïnspireerd op Liquor Mirabilis, een eeuwenoude elixer uit het Spaanse Cartagena. De naam Licor 43 verwijst naar de 43 geheime ingrediŽnten die voor de bereiding van Liquor Mirabilis oorspronkelijk werden gebruikt. Toch een tipje van de sluier; het bevat o.a. kruiden, citrusvruchten en ander fruit.

De likeur is helder en goud van kleur met accenten van vanille en karamel. Drink het puur of in een verrassende cocktail. Proef het mysterie van het verleden.

Familie Zamora

De legendarische elixer werd nooit vergeten en vormden dan ook de inspiratie voor Licor Cuarenta Y Tres, oftewel Licor 43. In 1946 liet de Spaanse familie Zamora de wereld kennis maken met Licor 43. Er is veel veranderd maar het recept van dit gouden drank is nog steeds een mysterie, tot op de dag van vandaag zijn er slechts drie mensen uit de familie die het geheime recept kennen. En nog steeds is Cartagena de enige plek ter wereld waar Licor 43 wordt geproduceerd en gebotteld.

Het familiebedrijf Diego Zamora Licores, S.L.U. staat voor traditie, maar leeft niet in het verleden. Ze werken volgens de laatste richtlijnen, voldoen aan alle benodigde wetgeving en beschikken over optimale certificering. Alles voor een likeur van gouden kwaliteit.

Klik hier voor ons online aanbod van Licor 43.

xxx met korting kopen?

Regelmatig hebben wij aanbiedingen op ons Likeur assortiment. wil u als eerste weten wat onze laatste aanbiedingen zijn? schrijf u dan in voor onze 2 wekelijkse nieuwsbrief. Ook versturen wij zo nu en dan kortingscodes en coupons waarmee u extra voordelig kunt winkelen bij Mijnslijter.nl

 

Inschrijven nieuwsbrief.