Menard Pineau de Charentes 75cl

  • Sterke drank
  • Aperitieven
  • Frankrijk
  • 75 cl.
  • 17% alc.
  • De smaak is min of meer zoet en het wordt vaak - licht gekoeld - als middagaperitief geserveerd.
  • Heerlijk bij alle kaassoorten, als aperitief, bij een niet te zoet dessert, of bij fruit en vruchte

Deze van lichtgeel tot goudkleurige variant moet minimaal anderhalf jaar lageren waarvan een jaar op fust en een half jaar op fles.Gebruikte druivenrassen: Ugni blanc, Folle Blanche, Colombard, S�millon, Sauvignon blanc, Montils, Meslier Saint-Fran�ois, Juran�on blanc, Merlot blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon, en Cabernet Franc.Menard Pineau des Charentes blanc is lichtgeel tot goudkleurige. deze kleur dankt hij aan de rijping van anderhalf jaar, waarvan één jaar op fust en een half jaar op fles. Gebruikte druivenrassen: Ugni blanc.
Pineau de Charentes wordt aanbevolen licht gekoeld te drinken; 8 à 10 graden Celsius uit bijvoorbeeld een model portglas. Heerlijk bij alle kaassoorten, als aperitief, bij een niet te zoet dessert, of bij fruit en vruchten
Pineau des Charentes is een drank van most welke versterkt is met cognac. Strikt genomen is het geen versterkte wijn al wordt het wel zo benoemd. De smaak is min of meer zoet en het wordt vaak - licht gekoeld - als middagaperitief geserveerd.
De drank wordt als witte, rosé en rode variant op de markt gebracht en heeft een alcoholpercentage van 16 à 22%. Ze heeft ook een eigen AOC en mag alleen van de kalksteenhellingen uit de departementen Charente, Charente-Maritime en sommige delen van de Dordogne komen. De maritieme invloeden van de oceaan zijn voor de drank van bijzonder belang. Ook de gebruikte cognac komt uit deze streek.

€ 12,99 Winkelwagen

Verder winkelen

Verder winkelen

Menard Pineau de Charentes 75cl

Alternatief

Laatste bekeken