Bols corenwijn 100cl

  • Sterke drank
  • Jenever & Korenwijn
  • Nederland
  • 100 cl
  • 38%
  • Corenwijn,
  • Subtiele smaak van zoethout en kaneel in combinatie met de karakteristieke, warme houttonen,

Bols Corenwyn is een authentiek Hollands product en een uitstekende drank wat betreft kwaliteit en smaak. Alvorens botteling ondergaat de korenwijn een rijping van enkele jaren op Limousin eikenhouten vaten, dit proces geeft de drank zijn mooie goudgele kleur. De smaak van mout en kruidenmelange heeft lekkere notities van hout en een zeer krachtige, en zeer kruidige, afdronk. Bols Corenwyn drink je (ijs)koud maar kan ook prima op kamertemperatuur worden gedronken.

Geschiedenis

Het is allemaal begonnen toen de familie Bols in 1575 begon met het stoken van likeuren in Amsterdam in hun kleine stokerij genaamd Het Lootsje. Het bedrijf groeide al snel en is verhuisd naar een nieuwe locatie.

In 1652 werd Lucas Bols geboren, hij maakte van het kleine bedrijfje uit Amsterdam, een internationaal bedrijf.

Ondanks dat het likeuren assortiment uitbreidde, begon Lucas Bols in 1664 ook met het stoken van jenever. In die tijd werd jenever al genuttigd door het volk. Tijdens de VOC tijd was Lucas Bols een grootaandeelhouder. Op die manier kon hij goed aan de kruiden en specerijen komen die het bedrijf nodig had om de producten te kunnen stoken. In 1678 werd Lucas Bols bewindvoerder van het bedrijf.

De laatste mannelijke erfgenaam van de familie Bols stierf in 1816. Daardoor werd het bedrijf, inclusief de 250 recepten, verkocht. een voorwaarde van de verkoop was dat het bedrijf de naam Bols moest behouden.

In 1820 ontwikkelde Bols een nieuw jeneverrecept. Doordat deze jenever is verscheept naar de VS heeft de jenever een grote rol gespeeld tijdens de Amerikaanse cocktailcultuur in de 19e eeuw. In 1862 schreef Jerry Thomas een boek met cocktailrecepten. 1 op de 4 cocktails werd gemaakt met behulp van Hollandse jenever.

Toen Bols in de eerste helft van de 19e eeuw voor de tweede keer werd doorverkocht kreeg het pas meer internationale bekendheid. Het was niet mogelijk om het gebouw uit te breiden in Amsterdam, dus verhuisde het bedrijf in 1969 naar Nieuw-Vennep.

Bols introduceerde in 1989 zijn eerst wodka. Een zachte wodka met een licht accent aan het eind. Bols Vodka kreeg in 2010 de Superior Taste Award.

Bols is weer onafhankelijk door een managementbuy-out en keert terug naar Amsterdam (niet de distilleerderij). In 2007 openen ze De Bols Bartending Academy. Dit is de grootste bartendersopleiding van Europa. Jaarlijks worden er zon 3000 professionals opgeleid.

Naast de bartendersopleiding, opent Bols ook House of Bols Cocktail & Genever Experience. Als bezoeker krijg je hier een spectaculaire tour door de wereld van cocktails, jenevers en het merk Lucas Bols. Jaarlijks komen er zon 50.000 bezoekers van over de hele wereld op deze tour af.

De Jenever die in 1820 werd geintroduceerd en die een belangrijke rol speelde bij de ontwikkeling van de cocktailcultuur in de VS, werd in 2008 geherintroduceerd. De klassieke cocktails kunnen weer bereid worden zoals in de 19e eeuw.

De distilleerderij keert in 2014 weer terug naar hartje Amsterdam, vlak bij de Rozengracht waar de familie bols in 1575 is begonnen met het maken van likeuren.

2015 is het jaar waarin Bols zijn 440 jarige bestaan viert en ook terugkeert naar de Amsterdamse beurs. Lucas Bols is de oudste stokerij ter wereld.

Naast het eigen merk Bols, worden er ook andere merken geproduceerd zoals: Damrak Gin, Vaccari Sambuca en Galliano.

€ 24,99 Winkelwagen

Verder winkelen

Verder winkelen

Bols corenwijn 100cl

Alternatief

Laatste bekeken