de Kuyper vieux 100cl

  • Sterke drank
  • Vieux
  • Nederland
  • 100 cl,
  • 35%
  • Zachte en volle smaak met duidelijke invloeden van Brandy.

De Kuyper Vieux is rijk van smaak, vol van karakter en heeft betoverende aroma s die de nieuwsgierigheid opwekt. De vieux is gemaakt van echte Franse brandy, de rijke smaak van De Kuyper Vieux komt hier dan ook vandaan. Een lekkere vieux voor een prima prijs!

Ook heeft de Kuyper onder zijn naam nog andere merken in de drankenwereld, zoals:

-Drop shot
-Big shot
-Hot Shot
-Mandarine Napoleon 

Geschiedenis

De Kuyper is in 1695 opgericht in Horst door Petrus de Kuyper en Anna Custers. Petrus stamt af van het deels adellijk geslacht De Kuijper.

In 1729 verhuisde het bedrijf naar Rotterdam. Daarnaast kochten ze een branderij in Schiedam, waar toen al meerdere distilleerderijen zaten.

De Kuyper was vooral gericht op de export van hun producten. In Londen zat een hele belangrijke afnemer van hun producten, namelijk Matthew Clark & Sons. Dit bedrijf nam niet alleen hun producten af voor de Engelse markt, maar ook voor de kolonien die Engeland in die tijd had. Ook Canada nam vaak grote hoeveelheden af bij De Kuyper. Dit gebeurde allemaal rond 1827.

In 1910 bouwde De Kuyper, op het eerder aangekochte terrein in Schiedam, een nieuwe distilleerderij. Door de vernieuwing konden ze ook beginnen met het maken van nieuwe soort dranken. In 1920 werd er begonnen met het stoken van likeuren. Tien jaar later werden er al 20 soorten likeuren gemaakt.

Op het gebied van jenever werd ook hard gewerkt om met nieuwe producties te komen. Door deel te nemen aan beurzen en inzet van advertenties en vertegenwoordigers, probeerde De Kuyper de binnenlandse markt binnen te dringen.

Op 3 november 1932 werd er een overeenkomst getekend door De Kuyper en Meager Bros & Co over de productie en verkoop van jenever voor de Canadese markt. Beide firmas hebben een eigen branderij in Canada gebouwd, maar Henry De Kuyper kreeg leiding over beide branderijen.

In 1986 wordt er nog een overeenkomst gesloten, en dit keer met Jim Beam. Deze overeenkomst hield in, dat Jim Beam de producten van De Kuyper in de Verenigde Staten zal produceren.

In 1995 bestond De Kuyper 300 jaar, en daarvoor kregen zij het predicaat Koninklijk. De naam veranderde toen van  de Kuyper & Zoon BV naar Koninklijke De Kuyper.

Tot 2009 is De Kuyper altijd een familiebedrijf geweest, totdat er een externe directeur in het bedrijf kwam. Ben Semeijns de Vries, nam in 2009 Bob de Kuyper zijn plek over. De Kuyper nam nog in hetzelfde jaar het de Belgische vruchtenlikeur Mandarine Napoleon over.

In mei 2011 neemt De Kuyper de aandelen over van Rutte & Zn. De twee bedrijven werken al enige tijd samen bij de verkoop en administratie.

 

€ 15,99 Winkelwagen

Verder winkelen

Verder winkelen

de Kuyper vieux 100cl

Alternatief

Laatste bekeken