Glenrothes 10 Years 70cl

  • Sterke drank
  • Whisky
  • Schotland
  • speyside
  • 70 cl
  • 43%
  • Single malt.
  • Aroma's van sappige pruimen, sinaasappelrasp, brioche en calvados.
  • Heerlijke aroma's van romige vanille, sukade en gemengde noten.

Glenrothes Select Reserve is de nieuwe botteling van de Glenrothes. De Select Reserve malt whisky is gestookt in non-vintage vaten, waar zo n twee jaar van zorgvuldig proeven en selecteren aan vooraf gegaan is. Uiteraard heeft deze whisky een neus waar u nog lang plezier van zult hebben, deze bestaat namelijk uit aroma's van sappige pruim, sinaasappelrasp, brioche en calvados. Nadat uw neus is verwend wordt nu uw tong en gehemelte verwend door heerlijke aroma's van romige vanille, sukade en gemengde noten die voorzichtig worden aangevuld door een frisse wending met een goede diepte van smaken. De afdronk is licht kruidig, noot- en sinaasappelachtig.. Een heerlijk genot en zeker de moeite waard!

De Glenrothes Select Reserve uit 2005 is gemaakt als een soort huiswhisky op basis van een portfolio vol jaargangwhisky's. De Select Reserve moest het enige product worden dat jaar in jaar uit consistent was. Het lijkt wel of het merk in omgekeerde volgorde is opgebouwd - het begon met gelimiteerde, eindige jaargangwhisky's, en kwam jaren later pas met de kernwhisky. Directeur Ronnie Cox legt uit: 'Deze opmerkelijke gang van zaken kwam voort uit de driehonderd jaar lange geschiedenis van Berry Bros & Rudd in de top van de Londense wijnhandel. De Select Reserve is geinspireerd op de Grande Cuve van Krug. Door van meerdere jaargangen een gedeelte te gebruiken, kon Krug een consistent product maken, naast de jaargangen die ze ook uitbrachten, elk met een eigen kenmerkende persoonlijkheid.'

De Select Reserve is een whisky die zowel voor als na het eten kan worden gedronken. Hij heeft evenveel verkwikkende, verfrissende aroma's als ontspannende en kalmerende. Dit is misschiende belichaming van de Glenrothesfilosofie: rijpheid is belangrijker dan leeftijd. De lancering werd gezien als dapper, omdat de meeste single malts werden verkocht met een leeftijdsaanduiding. Ongeacht de leeftijd van zijn bestanddelen heeft de Select Reserve altijd hetzelfde Glenrotheskarakter. Hij heeft de natuurlijke kleur en is minimaal gefilterd, om zo veel mogelijk smaak te behouden. Hij combineert goed met de zuivere tonen van Miles Davis, Freddie Freeloader of Summertime. Of ga voor Art Peppers, uiteraard ook een fantastische keuze!

De Glenrothes is een Schotse single malt whisky die is geproduceerd in de Glenrothes Distillery, een distilleerderij die naast de Burn van Rothes in de Speyside regio ligt. De Glenrothes wordt voornamelijk gebruikt in blended scotch whisky's zoals Cutty Sark en The Famouse Grouse. De Glenrothes is eigendom van Berry Brothers en Rudd, zij hebben het bedrijf in 2010 overgekocht en kunnen zich met recht vanaf dat jaar de eigenaars van de Glenrothes Distillery noemen. Uiteraard bevat deze drank enkele eigenschappen waaraan u direct kunt herkennen dat u te maken heeft met een klassieke Glenrothes whisky. Een zeer opwarmende huisstijl die gepaard gaat met smaakvolle aroma's van Speyside "Pear Drop" waar u nog lang van zult nagenieten. Doormiddel van de veroudering die de whisky heeft doorbracht maakt u kennis met de rijke, fruitige en zoete tonen die deze drank bevat. De wereldberoemde Michael Jackson was helemaal weg van de Glenrothes serie en beschreef deze als een warme en pittige drank die perfect geschikt was om te drinken na een smaakvolle maaltijd.

€ 49,99 € 44,99 Winkelwagen

Verder winkelen

Verder winkelen

Glenrothes 10 Years 70cl

Alternatief

Laatste bekeken