Johnnie Walker Red Label 100cl

  • Sterke drank
  • Whisky
  • Schotland
  • 100 cl
  • 40%
  • Blended whisky.
  • Complex, licht rokerig en met tonen van fruit en karamel.
  • Stevig en complex, met karamel, rijp fruit en tonen van hout en turf.

De neus van deze blended whisky is zeer aromatisch, bijna als die van gin, maar met rustieke turf accenten. De smaak is vol, robuust en energiek, met gember en specerijen die om de aandacht wedijveren met rook, jeneverbes en bosvruchten. Een jonge, maar zeek drinkbare blend.

Red Label is een samenstelling van ongeveer 35 graan- en maltwhisky's. Deze whisky is op de Jameson Whisky na, de meest verkochte whisky ter wereld. Het is de enige whisky die specifiek voor het mixen met andere dranken zoals cola wordt gepromoot. Hij is bekend om zijn krachtige, karakteristieke smaak en blijft door zijn uitgebalanceerde samenstelling zelfs in mixen helder. Dat is het aroma waaraan de familie Walker nooit concessies heeft gedaan.

De geschiedenis van Johnnie Walker:

Johnnie Walker wie kent hem nou niet? Een wereld beroemde en vooral een bijzondere producent van samengestelde Schotse whisky s. Deze whisky wordt in 200 verschillende landen verkocht en is daarmee de meest verspreide whisky over de gehele wereld. Het bedrijf verkoopt jaarlijks gemiddeld 120 miljoen flessen. Het grote merk Johnnie Walker is nu in de handen van Diageo (bezit nog vele grote, andere whisky merken), een multinational op het gebied van alcoholische dranken.

Bij John Walker begint het hele verhaal, de oorsprong van het bedrijf ligt in de levensmiddelenzaak van John Walker in het Schotse plaatsje Kilmarock. In 1805 kondigde Alexander Walker en Elisabeth Gemmel de geboorte van hun zoon John walker, op de Todriggs farm aan. Nog maar twaalf jaar later in 1819 overleed Alexander Walker en verkocht de familie de farm voor 537,14 pond. Ook was de familie in bezit van een kruidenierszaak in Klimarnock, deze zaak nam Johnnie walker op 14-jarige leeftijd. In 1825 was J. Walker al een succesvolle zakenman en in de  stad kreeg hij een zeer goede en bekende naam bij de mensen. Hij verkocht in zijn zaak van alles, van schrijfpapier tot zijn unieke bekende blended whisky, die hij sinds 1820 ook besloot te gaan verkopen in zijn zaak. In die tijd was het gebruikelijk dat boeren hun eigen whisky stookten. De whisky s waren vaak zeer wisselend van kwaliteit en samenstelling. J. Walker was een van de eerste die verschillende whisky s met elkaar mengde (blenden) om zo een consistentere kwaliteit te verkrijgen.

Na de door van John Walker in 1857, leggen Johns zoon Alexander en zijn kleinzoon Alexander ll zich helemaal toe op het produceren van whisky. In 1870 wordt de kenmerkende vierkante fles geintroduceerd, samen met het label dat altijd onder een hoek van 24 graden op de fles is geplakt. In 1908 krijgt de whisky dan eindelijk de officiele benaming  Johnnie Walker Whisky en doet het logo en de slogan zijn intrede.

In Juli 2009 werd bekend gemaakt dat Diageo de historische vestiging van Johnie Walker in Kilmarnock zou sluiten. In 2012 werden de laatste flessen gevuld. De meerderheid van de 700 werknemers aanvaardde een vertrekpremie, een deel vond werk in andere Johnnie Walker-vestigingen en de rest werd ontslagen. Daarmee werd de link tussen het whiskymerk en het Schotse stadje na 192 jaar verbroken. Het etiket van Johnnie Walker moest worden aangepast.

€ 24,99 Winkelwagen

Verder winkelen

Verder winkelen

Johnnie Walker Red Label 100cl

Alternatief

Laatste bekeken