Smirnoff 70cl

  • Sterke drank
  • Wodka
  • Rusland
  • 70 cl
  • 38%
  • Zacht en erg subtiel.

Smirnoff Red zwaait al jaren met de scepter en heeft zich bewezen dubbel en dwars als een wodka die er is om te blijven. Een zwaargewicht waarvan elke 2 seconden een fles wordt verkocht! Deze veteraan in het drankenassortiment wordt driemaal gedistilleerd om zijn optimale puurheid en kwaliteit te behalen. De geschiedenis bewijst het, Smirnoff Red is een top wodka die je zowel puur als gemixt kan drinken of in cocktails kan gebruiken.

Smirnoff

Smirnoff is een merk van wodka dat eigendom is en geproduceerd wordt door het Britse bedrijf Diageo. Het merk Smirnoff begon met een wodkadistilleerderij die is opgericht in Moskou, waarvan Pyotr Arsenievich Smirnov (1831-1898) de eigenaar was. Het wordt nu verdeeld in 130 landen en geproduceerd in verschillende landen, waaronder India, Ierland, Italie, het Verenigd Koningkrijk en de Verenigde Staten. Alle Wodka's van Smirnoff bevatten gearomatiseerde wodka en mout dranken. In maart 2006 bereikte Diageo een persoonlijk hoogtepunt met zijn product, en werd er in Noord-Amerika zelfs beweerd dat Smirnoff wodka de best verkochte gedistilleerd merk in de wereld was!

In 1904 nationaliseerde de Tsaar de Russische wodka-industrie en werd Vladimir Smirnoff gedwongen om zijn fabriek en het merk te verkopen. Tijdens de Oktoberrevolutie van 1917 moest de Smirnoff familie vluchten. Gelukkig herstelde Vladimir Smirnov de fabriek in 1920, in het huidige Istanbul. Vier jaar later verhuisde hij naar Lwaw, dat toentertijd Polen was en nu Lviv (Oekraine) is. Dat was het moment van de geboorte van de naam ''Smirnoff'', en het succes dat tegen het einde van 1930 werd geexporteerd naar de meeste Europese landen. In 1925 werd er een extra distilleerderij geopend om de massaproductie te verhogen, omdat een distilleerderij niet genoeg was om de indrukwekkende vraag naar Smirnoff bij te benen.

Waar Smirnoff eerst alleen bekend was in Rusland, is het nu bekend over de hele wereld! Maar dit komt niet alleen door de originele wodka zelfs, maar door een nieuwe uitgave van Smirnoff Ice en de bewerkte wodka's met verschillende smaken die als warme broodjes over de toonbank gaan. Smirnoff Ice is een variant en mix met een laag alcoholpercentage (4% tot 5%) waardoor het zeer populair is bij de jongeren. Het Russisch klinkende merk blijft verder in een sterke marktpositie door de vele advertenties, en de vele optredens in de media. Het merk doet zich in bijvoorbeeld advertenties en reclamefilmpjes soms voor als een Russische wodka, maar de echte authenticiteit en ambachtelijkheid van de Russische destilleerderijen bezit Smirnoff niet. Het merk staat tot op het heden echter wel bekend om zijn uitmuntend goede kwaliteit! 

Na enkele jaren was Smirnoff bijna failliet. De nieuwe baas van Smirnoff, John Martin, had in eerste instantie geen enkel idee wat te doen met zijn nieuwe bedrijf. Het kwam bijna zover dat hij werd ontslagen, maar bedacht toen het plan om de wodka te lanceren als 'witte whisky'. Door deze positionering is de verkoop van Smirnoff voortdurend blijven stijgen en werd er in 1950 drie keer zoveel verkocht als in 1947, en in 1951 zelfs twee keer zoveel ! De mensen die nieuwe cocktails en nieuwe namen voor dranken bedachten zoals: Bloody Mary, Moscow Mule, Screwdriver en Vodka Martini werden geinspireerd door Smirnoff. Woordvoerders van Smirnoff beweren dat deze cocktails tot stand zijn gekomen door de invloed die Smirnoff heeft gehad op de drankenmarkt. Smirnoff maakte een succesvol debuut in de Amerikaanse cultuur en was in de jaren '60 de drank van het wereldberoemde Hollywood. Bekende acteurs en artiesten drinken heel veel cocktails, en ook zij erkende meteen dat Smirnoff een blijvertje was. De verkoop bleef hoog en Smirnoff bleef bekend doordat er heel veel reclame voor werd gemaakt, bewust en/of onbewust. 

€ 15,99 Winkelwagen

Verder winkelen

Verder winkelen

Smirnoff 70cl

Alternatief

Laatste bekeken