Stolichnaya vodka 100 cl

  • Sterke drank
  • Wodka
  • Rusland
  • 100 cl
  • 45%
  • Een bijzondere smaak met een vleugje gember, kruidnagel en citroenschil, een zeer volle smaak.

Stolichnaya,  is een wodka die gemaakt wordt in Letland door het Luxemburgse bedrijf Spirits International.  Het is een wodka met een typisch aroma van alcohol en graan, de smaken zijn vrij neutraal en dragen subtiele hints in zich van citroen, karamel en graan.

Stoli is een wodka die je bij uitstek puur drinkt, zoals de Russen m drinken. 

Het verhaal achter Stoli - Stolichnaya:

Stolichnaya wordt geexporteerd door de Russische staatsonderneming Sojuzplodoimport (SPI). Volgens de Russische overheid is dit bedrijf het enige met een officiele exportlicentie voor Stolichnaya. De meeste wodka die momenteel buiten Rusland onder de naam "Stolichnaya" op de markt wordt gebracht, is echter geproduceerd in Letland door het in Luxemburg gevestigde bedrijf Spirits International van de Russische zakenman Yuri Schefler (eveneens afgekort als SPI), dat claimt in de chaos na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie de merkrechten te hebben verworven.

Sinds 2001 woedt er daarom een hevige internationale juridische strijd tussen Sojuzplodoimport en Spirits International. In Nederland bepaalde de rechtbank in Rotterdam na een reeks in het nadeel van het laatstgenoemde bedrijf beslechte rechtszaken sinds 2006 op 25 maart 2015 dat Spirits International de Benelux-merkregistraties moest overdragen. Het merk "Stoli" mag het bedrijf blijven gebruiken omdat dat volgens de rechtbank niet tot verwarring zou leiden.

Dus vindt u in het buitenland ( behalve Rusland ) een fles Stolichnaya, dan is de kans heel groot dat dit een fles wodka is uit Letland

€ 21,99 Winkelwagen

Verder winkelen

Verder winkelen

Stolichnaya vodka 100 cl

Alternatief

Laatste bekeken