DOMAINE FAIVELEY, MERCUREY AC LA FRAMBOISIERE MON

  • Wijnen
  • Rode wijnen
  • Frankrijk
  • Bourgogne
  • 75 CL
  • 13%
  • In de neus veel fruit waarin de heerlijke aroma’s van rode vruchten.
  • In de mond ontwikkelt hij echter pas zijn ware potentieel: krachtig en vlezig tegelijk.
  • 100% Pinot Noir.
  • Zeer lekker bij grillades en charcuterie.

Domein
De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Cote de Nuits, Cote de Beaune en Cote Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie Monopolea. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveleywijnen een hoog aanzien hebben.

Bodem
Kalkrijke kleigrond.

Expositie
La Framboisiere produceert wijnen met een markante eigenheid en maakt deel uit van de betere referenties van Domaine Faiveley. De totale oppervlakte van de appellatie en van Domaine Faiveley is 11ha11a (monopolie).

Leeftijd
De wijnstokken zijn geplant in 1949, 1964, 1965, 1968 en 1990.

Opbrengst
De jaarlijkse productie bedraagt gemiddeld 65.500 flessen.

Vinificatie
De vinificatie en rijping van deze wijn verlopen volgens dezelfde procedés als in Nuits-Saint-Georges, voor hun wijnen van de Cote de Beaune en de Cote de Nuits. Wanneer de druiven hun ideale rijpheid bereiken, worden ze geplukt en in kleine kistennaar de gistkelder in Mercurey vervoerd. De druiven worden gesorteerd, afgerist zonder te worden geperst en met behulp van kleine roestvrijstalen bakken in de kuip gedaan. De oogst wordt gekoeld: dat is de préƒermentatie maceratie. De alcoholischegisting duurt vervolgens ongeveer 10 dagen en wordt onmiddellijk gevolgd door de aftapping. Het afvloeien gebeurt met de zwaartekracht en de draf wordt met een lift in de pneumatische pers gedaan. De perswijn wordt gefilterd en gemengd met delekwijn. Vervolgens rijpt de wijn volledig op eikenhouten vaten (15% nieuwe vaten) gedurende 11 maanden. De wijnen worden afgetapt in Mercurey en vervolgens naar Nuits-Saint-Georges vervoerd. Daar worden ze weer samengevoegd en gebotteld.

Lekker bij
Zeer lekker bij grillades en charcuterie.

€ 34,99 € 31,49 Winkelwagen

Verder winkelen

Verder winkelen

DOMAINE FAIVELEY, MERCUREY AC LA FRAMBOISIERE MON

Alternatief

Laatste bekeken