CA' DEL BOSCO, FRANCIACORTA DOCG DOSAGE ZERO

  • Mousserende wijnen
  • Overigen
  • Italie
  • Lombardia
  • 75 CL
  • 12,5%
  • Een pure en oprechte Franciacorta met verfijnde fruittonen en een duidelijke expressie van de uitzon
  • 65% Chardonnay, 13% Pinot Blanc en 22% Pinot Noir.
  • Deze Franciacorta is een ideaal aperitief, maar ook erg lekke bij sushi, sashimi en visgerechten.

Domein
De geschiedenis van deze hoog gereputeerde Franciacorta producent Ca' del Bosco begon in het midden van de jaren 60' toen Annamaria Clementi Zanella een klein huisje, Ca' del Bosc genaamd, kocht op een berg in Erbusco, Franciacorta. In 1967 besloot heen wijngaard te planten. Dit was het begin van een reeks mooie wijnen. De eerste witte wijn werd gelanceerd in 1973 en de eerste rode wijn in 1977. Na een tocht door de grotten van Champagne koos Maurizio Zanella om ook Italiaanse premium sparking te produceren. Met de hulp van een "chef de cave", maakt Ca' del Bosco nu ook uitstekende bubbels die tot de beste van Italië behoren. De eerste 3 "spumante" werden gemaakt in 1976: de brut, de dosage zero en de rosé.Enkele jaren later volgde ook nog de crémant. Het wijnbedrijf is omringd door 160 ha wijngaarden en is gevestigd in een spectaculair modern gebouw.

Leeftijd
De druiven komen uit de volgende wijngaarden:19 Chardonnay wijngaarden, die een gemiddelde leeftijd van 29 jaar hebben en gelegen zijn in Erbusco, Adro, Cazzago San Martino, Corte Franca en Passirano.2 wijngaarden die aangeplant zijn met Pinot Bianco, een gemiddelde leeftijd van 22 jaar hebben en zich bevinden in Passirano.4 wijngaarden met Pinot Nero, een gemiddelde leeftijd van 21 jaar en gelegen zijn in Erbusco en Passirano.

Opbrengst
8400 kg druiven equilavent aan 3600 liter wijn.

Oogst
De oogst geschiedt volledig manueel medio augustus.

Vinificatie
De wijn fermenteert in kleine vaten, na de fermentatie rust de wijn nog 5 maanden in deze vaten. 8 maanden na de oogst wordt de Cuvée samengesteld.Bij deze cuvée wordt geen liquer de tirage toegevoegd. Ca' del Bosco heeft patent op een uniek systeem om degorgement uit te voeren.

Lekker bij
Deze Franciacorta is een ideaal aperitief, maar ook erg lekke bij sushi, sashimi en visgerechten.

€ 44,99 € 40,49 Winkelwagen

Verder winkelen

Verder winkelen

CA' DEL BOSCO, FRANCIACORTA DOCG DOSAGE ZERO

Alternatief

Laatste bekeken