UMANI RONCHI, COLLI APRUTINI IGT CENTOVIE PECORINO

  • Wijnen
  • Witte wijnen
  • Italie
  • abruzzo
  • 75 CL
  • 12,5%
  • 100% Pecorino.
  • Lekker bij Gevulde pasta, gegrild wit vlees, gegrilde vis.

Domein
Dit verhaal begon meer dan een halve eeuw geleden in Cupramontana, in het hart van Verdicchio Classico. Vandaag is het wijndomein Umani Ronchi in handen van de familie Bianchi-Bernetti. Drie wijnzones - Castelli di Jesi, Conero en Abruzzo - en talloze wijngaarden zijn verspreid over 10 districten. In totaal zijn 210 ha aangeplant met Verdicchio en Montepulciano die het beste tot uiting komen in Marche en Abruzzo. De 185 km wijnstokken staan genesteld tussen de heuvels en de Adriatische kust, elk met zijn unieke eigenschappen en terroir. Umani Ronchi heeft zijn landgoed verdubbeld en 85% van zijn oude wijnstokken herplant sinds de jaren '70. Ze hebben geïnvesteerd in Verdicchio en Rosso Conero en herstelde de Pecorino en Lacrima di Morro d'Alba rassen. Hun wijngaarden worden bovendien allemaal biologisch bewerkt. Dit is eerder een technische beslissing dan een ideologische overweging. De wijnstokken bloeien op zo een manier dat er ruimte is voor een wijnbouw die het beste uit de druiven haalt zonder in te boeten op de kwaliteit van de wijnen.

Bodem
De bodem is samengesteld uit zand en klei.

Expositie
Het gebied Roseto degli Abruzzi is gelegen tussen de berg Gran Sasso en de Adriatische kust.

Oogst
De handmatige oogst gebeurt vanaf begin september met de grootst mogelijke zorg en daarna worden de druiven nauwkeurig geselecteerd.

Vinificatie
Na een korte persing wordt de eerste most snel afgekoeld en statisch gedecanteerd. Daarna volgt alcoholische fermentatie gedurende 20 dagen in roestvrijstalen vaten. 50% blijft in deze vaten en 50% rijpt 12 maanden in neutrale vaten.Vervolgens rijpt de wijn nog 5 maanden in de fles.

Lekker bij
Gevulde pasta, gegrild wit vlees, gegrilde vis.

€ 19,99 € 17,99 Winkelwagen

Verder winkelen

Verder winkelen

UMANI RONCHI, COLLI APRUTINI IGT CENTOVIE PECORINO

Alternatief

Laatste bekeken